למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים

יוסי צלניקר 2 Comment on למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים
21:04
29.04.24
קובי פינקלר No Comments on בשורה קשה: שני לוחמים במילואים נפלו בלחימה בעזה

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

זיתים חמימות במרינדה

חימום עשבי תיבול ותבלינים בשמן מוציא את תמציות הטעמים שלהם , מה שהופך אותו קל לזיתים לקחת על המהות הריחנית שלהם .

מרכיבים
1 כף שמן זית כתית
2 צ'יליאדום מיובש,
1 גבעול רוזמרין חתוך לחתיכות'
1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
1/4 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים

הוראות הכנה
1. מחממים , צ'ילי , רוזמרין , זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריחניות , כ -2 דקות .מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים .
מערבבים עד שהכל מכוסה בטבלינים . חממו את הזיתים , תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .

טאג'ין עוף

טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.

מרכיבים
8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
2 כוסות מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
2 כפות קמח
2 כפיות מלח שום
1 1/2 כפיות כמון טחון
1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון טחון
3/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות קוסקוס, מבושל
צנוברים קלויים לקישוט אופציונאלי

הוראות הכנה

בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.

בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .

בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .

הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים לבחירתכם

פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים

מרכיבים
4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
1 כף מיץ לימון
3 כפות סילאן
1 כפית קינמון
1/4 כפית הל
1 כפית עמילן תירס
קורט מלח
1 כף שמן זית

הוראות הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות .
הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול .
ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון , סילאן , קינמון , הל , קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.

אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים

מרכיבים
200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
1/4 כפית מלח ים
תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות

הוראות הכנה
על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה .
פזרו פיסטוקים, מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות
קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!



2 תגובות

מיין תגובות
  1. 2

    למביאסי שף ענק!!!!!!
    הייתי במסעדה החדשה שלו איגן מיגן ביפו בירושלים,
    מנות נדירות ומדהימות אחת אחת , קצת קטנות אבל יצאנו משם בהרגשה שהיינו במקום שווה ולא עוד מסעדה שיש שם מנות רגילות ופשטות שמכינים בבית