למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקים
יוסי צלניקר 2 Comment on למביאסי מפנק: טאג'ין עוף ואצבעוני שוקולד עם פיסטוקיםהתכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- בשורה קשה: שני לוחמים במילואים נפלו בלחימה בעזה
- צה"ל תקף במרחב ממנו בוצעו שיגורים לגליל | מתעדכן
- השר גנץ נפצע ברגלו ועבר ניתוח בבית החולים
- התקדמות דרמטית במגעים לעסקת חטופים | חדשות החג
- משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו
תגיות
זיתים חמימות במרינדה
חימום עשבי תיבול ותבלינים בשמן מוציא את תמציות הטעמים שלהם , מה שהופך אותו קל לזיתים לקחת על המהות הריחנית שלהם .
מרכיבים
1 כף שמן זית כתית
2 צ'יליאדום מיובש,
1 גבעול רוזמרין חתוך לחתיכות'
1/4 כפית זרעי שומר, מרוסקים
1/4 כפית זרעי כוסברה מרוסקים
2 כוסות זיתים מעורבים, שטופים ויבשים
הוראות הכנה
1. מחממים , צ'ילי , רוזמרין , זרעי שומר וכוסברה במחבת בינונית על אש בינונית עד שעולה הריחניות , כ -2 דקות .מנמיכים את האש, ומוסיפים את הזיתים .
מערבבים עד שהכל מכוסה בטבלינים . חממו את הזיתים , תוך ערבוב מדי פעם כ -10 דקות .
טאג'ין עוף
טאג'ין הוא תבשיל מרוקאי שנעשה עם פירות יבשים ומערך של תבלינים . מתכון סיר איטי קל זה משחזר את הצלחת האקזוטית עם עוף , משמש, צימוקים ושילוב התבלינים כולל כמון , קינמון ג'ינג'ר ופלפל.
מרכיבים
8 ירכי עוף ללא עור (כ 1-3 / 4 £ סך הכל) ללא עצמות, לחתוך לחתיכות 1 אינץ '
2 בצלים גדולים , חצויים ופרוסים דק
4 גזרים גדולים , קלופים ופרוסים דק
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס משמש מיובש , קצוץ גס
2 כוסות מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות מיץ לימון
2 כפות קמח
2 כפיות מלח שום
1 1/2 כפיות כמון טחון
1 1/2 כפיות ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון טחון
3/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות קוסקוס, מבושל
צנוברים קלויים לקישוט אופציונאלי
הוראות הכנה
בסיר בישול איטי 6 – ליטר ,הניחו בשכבות עוף, בצל, גזר , צימוקים ומשמש.
בקערה בינונית , הקציפו מרק עוף , רסק עגבניות , מיץ לימון , קמח , מלח שום , כמון , זנגביל , קינמון ופלפל שחור . וציצקו זאת מעל העוף וירקות .
בשלו 5 שעות בחום גבוה או 8 שעות על אש נמוכה .
הגישו עם קוסקוס מבושל . קשטו עם צנוברים קלויים לבחירתכם
פרוסות תפוחים קלויים עם דבש תמרים
מרכיבים
4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
1 כף מיץ לימון
3 כפות סילאן
1 כפית קינמון
1/4 כפית הל
1 כפית עמילן תירס
קורט מלח
1 כף שמן זית
הוראות הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות .
הניחו נייר אפייה על תבנית ורססו בספרי בישול .
ערבבו את התפוחים עם מיץ לימון , סילאן , קינמון , הל , קורנפלור ומלח בקערה עמוקה . הניחו על תבנית אפייה , זלםו מעלשל שמן זית.
אופים 15 עד 20 דקות עד להזהבה והתפוחים רכים.
אצבעוני שוקולד מריר עם פיסטוקים, חמוציות מיובשות ומלח ים
מרכיבים
200 גרם שוקולד מרייר 70% , נמס
1/4 כוס פיסטוקים קצוצים
1/4 כפית מלח ים
תוספות אופציונליות: חמוציות מיובשות
הוראות הכנה
על מגש קטן הניחו נייר אפייה ורססו בספרי בישול. צקו את השוקולד המומס לתבנית והחליקו עם מרית לשכבה אחידה .
פזרו פיסטוקים, מלח ים וכל תוספות אופציונליות אחרות
קררו במקרר כ -30 דקות או עד שמתקשה לחלוטין.
קלפו את נייר האפייה ושיברו לחתיכות. תהנו!
למביאסי שף ענק!!!!!!
הייתי במסעדה החדשה שלו איגן מיגן ביפו בירושלים,
מנות נדירות ומדהימות אחת אחת , קצת קטנות אבל יצאנו משם בהרגשה שהיינו במקום שווה ולא עוד מסעדה שיש שם מנות רגילות ופשטות שמכינים בבית
למה לא שומעים למה לא רואים למה ?